החיים בביאליק

כל מה שחם בעיר תל אביב

כמו גרילמן אמיתי: אילו נתחי בשר יקפיצו את הבישול הביתי שלכם?

אם אתם חובבי בשר מושבעים ומחשיבים את עצמכם גרילמנים מקצועיים, המאמר הבא מיועד עבורכם. אילו נתחי בשר יקפיצו את הבישול הביתי שלכם? כל התשובות לפניכם.

סקירט סטייק

אם אתם רוצים לקבל את הארוחה המושלמת, אין ספק שאתם צריכים להכין אותה מנתחים איכותיים ועסיסיים כמו הנתח הבא. סקירט סטייק הוא נתח מובחר שהוא למעשה חלק מנתח קצבים שממוקם בחלקה התחתון של הפרה. הנתח הזה מורכב משני חלקים, החלק הפנימי לצלעות והחלק החיצוני לצלעות. החלק הפנימי הוא החלק שאותו תוכלו למצוא בקצביות.

אם אתם אכן מכינים את הנתח הזה עליכם לדעתם שהוא מתאים במידת העשייה שלו למידת מדיום או אפילו מדיום רייר. אם תכינו אותו במידת מדיום רייר תקבלו נתח ורוד ובמרכזו הוא יהיה נא. אם תכינו אותו במידת מדיום, חלקו החיצוני יהיה מוכן היטב ואילו החלק הפנימי שלו יהיה ורוד ורך. הנתח הזה מכיל מעט שומן ולכן הבישול הקצר מתאים מאד עבורו. כך תקבלו נתח טעים  ועסיסי ולא תאבדו את הוויטמינים שהוא מכיל על הדרך.

כתף בקר

כתף בקר, כשמו כן הוא, מגיע מהאזור של הכתף של הפרה ומחלקים אותו לשני חלקים מרכזיים. החלק הראשון הוא הכתף המרכזית, בשר מספר 4, ואילו החלק השני הוא צלי הכתף המוכר והטוב. הנתח עצמו הוא נתח דל שומן והוא מתאים במיוחד לבישול בקדרה או כמובן בישול ארוך כמו אסאדו, זה יהיה מושלם.

את הנתח הזה מומלץ במיוחד להכין בתנור בבישול איטי. פשוט בוחרים את המרינדה המתאימה ומשרים את הנתח הזה בתוכה למשך כמה שעות ואתם הולכים לקבל מעדן. בנוסף, ניתן להכין אותו בסיר בבישול ארוך חתוך לפרוסות או קוביות. כאמור, הנתח הזה מתאים במיוחד לתבשילים כמו צלי בקר או כמובן לגולאש הישן והטוב שכולנו כל כך אוהבים.

 

 

סינטה

אין ספק שמדובר בנתח המבוקש ביותר כיום בקרב אוהבי הבשר והאמת היא שכשאנחנו טועמים אותו אנחנו ממש מבינים למה. נתח הסינטה מחולק לשני חלקים עיקריים, סינטה עליונה וסינטה תחתונה. בין שני החלקים הללו תוכלו למצוא את נתח הפילה היוקרתי במיוחד. הסינטה נמצא בחלק האחורי של הפרה והוא מזכיר מאד בטעמו את נתח הפיקניה.

את הסינטה תוכלו להכין במגוון דרכים, כאשר אחת הדרכים הנפוצות ביותר היא על מחבת פסים. תבלו מעט את הנתח בשמן, פלפל ומלח וצרבו אותו מעט על המחבת. שימו לב שאתם לא צורבים אותו יותר מידי, מדובר בנתח דק מאד ותוך דקות ספורות הוא יהיה מוכן. כמו כן, הוא מתאים גם להכנה בתנור או בגריל, ללקק את האצבעות.

אסאדו

נתח האסאדו נקרא גם שפונדרה או קשתית והוא נתח שמגיע עם עצם ארוכה ועסיסית. הנתח מגיע מהחלק המרכזי של הפרה והוא לא רחוק מנתח הטומהוק שמגיע מהצלעות. אחת הדרכים הנפוצות ביותר להכין אסאדו היא בתנור בבישול ארוך. ניתן לבשל אותו בשילוב של שמן זית, שום, פלפל ומלח ואתם מקבלים את הנתח המושלם. בנוסף ניתן להכין אותו בתצורה של קדירה ברוטב יין או בירה ולקבל טעם עסיסי במיוחד.

כמו כן, ניתן להכין את נתח האסאדו בצלייה על הגריל או אפילו במעשנה. תהליך ההכנה במעשנה הוא אמנם מעט מורכב ויש לא מעט כללים שתצטרכו ללמוד לפני שאתם מכינים אותו, אך אין ספק שבסופו של דבר תקבלו נתח מעושן שהוא לא פחות ממושלם.

לסיכום

אם אתם גרילמנים אמיתיים ואתם מחפשים את הנתחים המושלמים שישדרגו לכם את הארוחה, אלה הנתחים שאנחנו ממליצים לכם להכין, בתיאבון.

מאמרים נוספים

העתיד של תל אביב

נגישות