החיים בביאליק

כל מה שחם בעיר תל אביב

מגלים את הסודות: איך מכינים ניוקי בבית?

ניוקי הוא מאכל שמגיע אלינו מאיטליה: ארץ הפיצות, הפסטה והריזוטו. "ניוקי" הם של כולל לבצקניות טעימות שמבשלים במגוון רחב של רטבים, החל מרוטב עגבניות או סלסלה רוזה עד רוטב שמנת, פסטו, שמן זית וכולי.

כדי להכין את הבצקניות האלה דרושה טכניקה שיש להכיר וליישם, גם במטבח הביתי. לאחר הכנת המאכל הטעים תרגישו כמו איטלקים אמיתיים ותוכלו להרשים את הסועדים עם ארוחה מושלמת ומיוחדת! ניוקי אפשר להכין גם כארוחה רומנטית או כזאת שמכינים לחברים טובים ששווים את ההשקעה.

אז איך מכינים ניוקי בבית? הנה כמה סודות איטלקיים:

ניוקי הוא מאכל המבוסס על בצק תפוחי אדמה מעורבב עם הרבה קמח לבן, לכן חשוב שיהיה לכם לפחות שלושה קילו קמח למען הכנת הבצקניות. הכנת הבצק דורשת משטח נקי שאפשר לקמח ולעבוד עליו, אז כדאי שיהיה לכם מקום פנוי על השיש שיכיל כמויות של קמח ויספק מקום לחיתוך של הבצקניות מתוך הבצק.

מגלים את הסודות: איך מכינים ניוקי בבית?

הכנת בצק ניוקי

המטרה בהכנת בצקניות היא ליצור מעין בצק תפוחי אדמה שקל לעבוד אתו וכזה שיהיה מספיק יציב כך  שיעמוד בהרתחה במים (ממש כמו פסטה), מבלי להתפרק. כדי להכין את הבצק תצטרכו תפוחי אדמה רתוחים ורכים, שתיים וחצי כוסות קמח (לפחות!), שתי ביצים, גבינת פרמזן ומלח. כדאי להכנס לרשת ולחפש מתכונים קלים לניוקי ולהבין מהן הכמויות המדויקות.

הכנת הבצק נעשית בעיבוד של תפוחי האדמה הרכים אל תוך הקמח עם ביצים ותבלינים עד קבלת בצק אחיד שקל לעבוד עמו ולחתוך אותו לבצקניות קטנות.

חיתוך, ניוקי ועיצוב

אם אתם מתחילים את דרככם בבישול מנה מסוג זה שאינה נחשבת קלה להכנה, מומלץ בתחילה לשמור על פשוטות בחיתוך ועיצוב הבצקניות. קחו חתיכות שוות מהבצק, רדדו אותן ל"נחשים" ועם סכין חתכו חתיכות בצקניות של 2 ס"מ. החתיכות האלה הן הניוקי עצמו אותו מכניסים למים. מי שמתקדם בתחום יוכל לייצר צורות מיוחדות של בצקניות באמצעות מזלג או שאר שיטות עיצוב שאפשר למצוא בסרטונים ברשת. ראו הוזהרתם! עיצוב ניוקי דורש סבלנות והשקעה.

בישול ניוקי

אחד הסודות בהכנת המנה הוא בישול ניוקי במים. כדי לחסוך בכלים ועבודה כדאי להרתיח את המים בהם בישלתם את תפוחי האדמה עם מעט מלח גס. ברגע שהמים רותחים מכניסים אליהם אם הבצקניות עד שהן צפות מעלה. מסננים ומערבבים במחבת עם רוטב שהוכן מראש. חשוב לדעת שזמן הבישול לא צריך לארוך יותר משתי דקות.

בחירת רוטב מתאים

כעת יש לבחור את הרוטב המתאים ביותר למנה, כאשר אפשר לבחור כל רוטב שאתם אוהבים ולפזר המון פרמזן למעלה…בתיאבון!

מאמרים נוספים

העתיד של תל אביב

נגישות