החיים בביאליק

כל מה שחם בעיר תל אביב

זה לא קשה בכלל: ארוחות אפויות שכל אחד יכול להכין בבית

ביום יום השגרתי אנחנו לא תמיד מוצאים את הזמן להכין לנו אוכל מזין וטוב. יש יותר אכילה בהיסח הדעת ופחות ישיבה משפחתית סביב ארוחה חמה ומזינה. יש המון יתרונות של האכילה יחד עם המשפחה ושכולם נהנים מאוכל בריא, מזין וטעים. אז אילו מנות אפויות אפשר להכין בקלות בבית לארוחה שכזאת? הינה כמה אופציות מעולות.

פשטידת בטטה וגבינה

יש המון סוגים של מאפים וקינוחים שאפשר להכין בבית בקלות ופשטידת בטטה וגבינה היא אחת מהן. הפשטידה הזאת מעולה לארוחת ערב משפחתית מהירה וגם לאירוח חלבי. ניתן להכין את הפשטידה עם גבינת עזים, כמו גם להקרים אותה עם גבינה צהובה. מצרכים נדרשים הם, 2 בטטות גדולות, 2 ביצים, 2.5 כפות קמח, גביע גבינת קוטג', גביע קטן של שמנת חמוצה 100 גרם, 150 גרם גבינה צהובה מגורדת ומלח פלפל.

הוראות הכנה

תקלפו ותפרסו את הבטטות לפרוסות דקות. לערבב את כל מרכיבי הפשטידה בקערה גדולה יחד עם מרבית פרוסות הבטטה. לשמן תבנית בינונית או לפרוס ניר אפיה ולצקת את בלילת הפשטידה באופן שווה בתבנית. לפזר את הגבינה הצהובה ולסדר מעל את פרוסות הבטטה הנותרות ומעליהן את קוביות גבינת העזים. לאפות בתנור חם מראש ל-180 מעלות למשך כ-50 דקות עד להזהבה.

 

 

נקניקיות ותפוחי אדמה בתנור

ארוחת ערב משותפת של נקניקיות ותפוחי אדמה ניתן להכין במאמץ קטן, אך יש צורך להתחיל את אפיית תפוחי האדמה כשעה פלוס לפני שיושבים לאכול. תפוחי אדמה בתנור אינם זקוקים לתיבול מאסיבי. לארוחה משפחתית קלפו חצי שק תפוחי אדמה וחיתכו לקוביות של שני סנטימטר על שני סנטימטר.

הכנה בפועל

שימו את קוביות תפוחי האדמה בקערה גדולה, הוסיפו 3 כפות שמן זית, כף מלח וכף פפריקה וערבבו היטב עם ידיים נקיות. הניחו ניר אפיה בתבנית גדולה והעבירו את תפוחי האדמה לתבנית והשאירו מקום לנקניקיות. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לארבעים דקות. בשלב זה הכניסו את הנקניקיות והמשיכו באפייה לעוד עשרים דקות. ארוחה זו ניתן לעשות, הן עם נקניקיות בשריות והן עם נקניקיות מן הצומח. כשהנקניקיות מתנפחות ותפוחי האדמה מתחילים להישרף בקצוות הארוחה מוכנה.

פשטידת פטריות וצפתית

אמנם ניתן למצוא מגוון מאפים וקינוחים שאפשר להכין בבית בקלות בהכנה מהירה אבל אם יש לכם מעט יותר זמן פנוי תוכלו להשקיע גם בפשטידת פטריות וצפתית. במתכון זה תזדקקו לבצל אחד, 2 סלסילות פטריות שמפיניון, 3 ביצים, 200 גרם גבינה צפתית מגוררת, 2 גביעי גבינת קוטג', כפית אבקת אפייה, 2 כפות שמן זית, 70 גרם קמח, מלח ופלפל לפי הטעם ומעט פירורי לחם.

הוראות הכנה

חתכו את הפטריות לרבעים וטגנו את הבצל עד שהוא שקוף. הוסיפו את הפטריות למחבת עד להגרת הנוזלים. תבלו בפלפל ומלח והורידו מהאש והניחו בצד לצינון. הכינו את התערובת הקרה בקערה גדולה והוסיפו פנימה את הביצים, הקוטג' והצפתית וערבבו הכול עם הבצל הפטריות עד לאיחוד. את התערובת העבירו לתבנית משומנת, פזרו פירורי לחם מעל ואפו במשך כ-30-40 דקות.

לסיכום

ארוחה משפחתית חמה ואפויה מהווה הזדמנות לזמן איכות עם המשפחה. הדבר מאפשר לילדים ללמוד לנהל שיחות, לשתף להתייעץ ולהרגיש יותר קרובים אליכם. לא צריכים להיות בשלני על בשביל ליצור ארוחת ערב איכותית וטעימה. ניתן לרכוש מאפים וקינוחים שאפשר להכין בבית בקלות או להכין את אחד מהמתכונים שהצגנו כאן. בתאבון וזמן משפחתי מהנה לכם.

מאמרים נוספים

העתיד של תל אביב

נגישות